Piškotki

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na vas in vaše brskanje po spletu obiščite spletno stran www.aboutcookies.org.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov:

https://www.ip-rs.si/novice/detajl/informacijski-pooblascenec-izdal-smernice-glede-uporabe-piskotkov/?cHash=5842ad1118a2ae1915f350cc1aa98c22

Seznam piškotkov na spletni strani:

Naziv piškotka Vsebina Čas piškotka Izdajatelj
__utma Spremljanje statistike ogledov 2 leti Google
__utmc Spremljanje statistike ogledov Trajanje seje Google
__utmz Spremljanje statistike ogledov ½ leta Google
 __utmb  Spremljanje statistike ogledov  Trajanje seje  Google

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, ki so navedeni na spodnjih povezavah:

https://support.mozilla.org/sl/kb/kako-zbrisati-piskote

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sl

http://windows.microsoft.com/sl-si/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-10

http://www.apple.com/support/safari/